Četiri puta osvojila višemilionske premije

Džoan Ginter (63) iz Teksasa ili je najsrećnija osoba na svetu, kad su igre na sreću u pitanju, ili genijalni prevarant.
Prvo je osvojila 5, 4 miliona dolara, posle deset godina još 2 miliona, dve godine kasnije još 3 miliona, da bi sve zaokružila, opet posle 2 godine dobitkom od 10 miliona dolara.
Verovatnoća da se to dogodi je 1: 18 septiliona (1 septilion ima 39 nula) u kvadrilion godina (1 kvadrilion ima 24 nule).
Novinar časopisa „Harper“ Nathanial Rich dovodi u sumnju sreću gospođe Ginter navodeći da je Džoan Ginter bivši profesor matematike na univerzitetu Stenford, specijalizovana za statistiku.
Neimenovani profesor na Institutu za kockanje i komercijalne igre na Univerzitetu u Nevadi istražuje slučaj gospođe Ginter i navodi:
– „U kazinu kad se desi ovakva nepredviđena situacija učesnike prvo uhapsite pa  tek posle postavljate pitanja.“
Kupovinu poslednja tri dobitna listića gospođa Ginter je obavila u razmacima od po dve godine i to u istoj prodavnici u gradu Bišop.
Novinar Rich je razvio teoriju o bezbroj detalja koji su doveli do toga da je Džoan Ginter “provalila” algoritam, pa posle toga nije bilo teško da odredi gde će i kad dobitni listići biti raspoređeni.
Komisija Lutrije Teksasa je donela zaključak da je sve bilo regularno, da je to bila samo sreća i da nema govora o prevari sistema.

Verujete  li da je baš sve pošteno?

Izvor: dailymail

 

This entry was posted in Čudo neviđeno. Bookmark the permalink.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Connect with Facebook

*