Nesrećni srećnici – dobitnici velikih premija

 

Džek Viteker, vlasnik građevinske kompanije iz Virdžinije osvojio je 2002. godine 314 miliona dolara, najveću dotadašnju premiju lutrije Pauerbol.

Verovao je, pošto je već bio bogat, da novac neće mnogo uticati na njega, da će mu život i dalje teći normalnim tokom.

Međutim, samo pet godina kasnije zadesila ga je katastrofa –  unuka mu je umrla od droge, on se prepustio raskalašnom životu, postao je i žrtva pljačke u kojoj je izgubio sav novac. Sledeće godine razveo se od žene, a ubrzo mu je umrla i ćerka.

 Zle sudbine srećnih dobitnika

1.Udžroj Kan, indijski doseljenik u SAD, umro je ove godine od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

2. Vilijama Posta, koji je 1988. dobio 16,2 miliona dolara na Državnoj lutriji Pensilvanije, pokušao je da ubije rođeni brat. Brat je završio u zatvoru, a Vilijam je zbog neobuzdanog trošenja bankrotirao i razveo se. Umro je 2006. godine.

3. Britanac koji je 2002. osvojio premiju od 9,7 miliona funti sve je brzo potrošio, velikim delom na kokain i prostitutke, da bi se 2010. godine vratio starom poslu – đubretara.

4. Proizvođač perika iz Sen Luisa osvojio je 1993. 18 miliona dolara. Za samo četiri godine sve je potrošio na finasiranje političkih stranaka i dobrotovornih organizacija, tako da je bio prinuđen da proglasi bankrot.

5. Jedna žena iz Nju Džerzija na lutriji je dobila čak u dva navrata – ukupno 5,4 miliona dolara, ali kockarska strast ju je naterala da najveći deo ove sume ostavi u kazinima Atlantik Sitija. Sad živi u jednom naselju prikolica, u kakvim u SAD borave najsiromašniji.

Izvor: blic 

 

This entry was posted in Zle sudbine dobitnika. Bookmark the permalink.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Connect with Facebook

*